Podívej, kvete růže…

Letos nepojedu na masopust do Roztok. Budu za velkou vodou. Když mi to došlo, byl jsem z toho rozmrzelý. A asi nejenom já.

Loni jsem touhle dobou pečlivě skládal růžičky, sháněl prostěradlo a kraječky, řezal rákosí u rybníka ve Frahelži. To vše kvůli masopustní taškařici. Pamatujete ještě růžičkové klobouky?

O tom všem jsem psal na Notesu. No a tehdy mi taky napsala jedna čtenářka, Soňa,  že ji to zaujalo. Chystají prý u nich v Tišnově nějakou masopustní hru a chtěli by něco tradičního, co třeba růžičkové klobouky? Pochopila, že složit růžičku není jen tak. Prý jestli bych nedal pár rad. I dal jsem, s radostí.

Uplynul rok a já už na tuhle epizodu zapomněl. Až včera přišel mail. Z Tišnova. Krásný. Je to pozvánka. Do Tišnova a hlavně na divadlo, na masopustní divadlo. V příloze pak byly fotky, které mne vrátily o rok zpět a tím zároveň zvláštním způsobem zůstaly ukotvené v současnosti a otevřené budoucnosti.

Soňa píše: “Fotku celého kostýmu Vám budu moct poslat až po premiéře, až mě někdo vyfotí. Focení v zrcadle s vysokým kloboukem vůbec nebylo snadné.”

“Nejen focení, Soňo, nejen focení!” říkám si a chechtám se na celé kolo.

Sonin klobouk vypadá skvěle. Tak vida, můj návod byl dostatečně návodný.

A víte co?

Tak já do toho Tišnova vyrazím.

A klobouk si asi vezmu s sebou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..